• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Barracuda based Meatball supplemented with nata de coco and Southern Native Leave (Puk-Miang)

    Thumbnail
    View/Open
    rmutrconth_216 (648.5Kb)
    Date
    2017
    Author
    ชุตินุช สุจริต
    จีราพร สังข์ผุด
    นัฎฐา คเชนทร์ภักดี
    ณัฐยา คชเดช
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    This research aimed to make use of agricultural by-product especially Southern native leave extract (Puk-Miang) as part of nata de coco making as a healthy dish. Results revealed that Puk-Miang extracted liquid was composed of 0.39% ash, 0.75% fat and 0.09% protein content respectively. Microbiological examination demonstrated that total viable count was less than 30 CFU/g. A ratio of 1:3 (coconut water: Puk-Miang liquid extract) was used and whitish jelly layer (23 x 40 x 1 cm (Width x Length x Thickness) was formed. Proximate analysis of resultant nata de coco product revealed that its moisture, ash, fat, and protein content were of 0.85, 0.07, 1.09 and 0.36% . Derived nata de coco was added into Baracuda based meatball were of 5, 10 and 15% respectively and results found that 10% nata de coco supplemented meatball increased its gel strength compared to control ( P≤ 0.05). This corresponded to microstructural investigation of Barracuda based meatball gel in a way that 3- dimensional structure was a consequence of thorough mix or combination of fish protein and fiber strand of nata de coco. Microbiological examination of the product revealed that < 30 CFU/g was found as organoleptic result showed that 10% nata de coco supplemented Barracuda based meatball formulation was most accepted.
    URI
    http://repository.rmutr.ac.th/123456789/889
    http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/889
    Collections
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV