• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Potential use of low quality sweet potato for ethanol production by response surface methodology

    Thumbnail
    View/Open
    rmutrconth_207 (603.6Kb)
    Date
    2017
    Author
    ปาริฉัตร นิลอุปถัมภ์
    ธณิกานต์ ธรสินธุ์
    สุภาษิต ชูกลิ่น
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Potential use of low quality sweet potato (sweet potato weevil) for ethanol production by hydrolysis and fermentation process was determined in this research. Low quality sweet potato (25% w/v) was hydrolyzed pressure at 121C for 30 min. It was found that maximum content of reducing sugar production was 390.99 g/L. Effects of microorganism strains (S. cerevisiae TISTR 5339, Z. mobilis TISTR 405 by 1% sulfuric acid under 15 lb/in2 and co-culture of Z. mobilis TISTR 405 and S. cerevisiae TISTR 5339) at 10%v/v inoculum, pH 5.5 at 30C for 48 h and effects of reducing sugar content (10, 20 and 30 g/L) on efficiency of ethanol production was studied. Results showed that S. cerevisiae TISTR 5339 was superior in terms of ethanol production compared to Z. mobilis TISTR 405 and co-culture of Z. mobilis TISTR 405 and S. cerevisiae TISTR 5339. Furthermore, kinetic value of this strain was 26.00 g/L, 8.1 and 0.72 g/L/h for P, Y p/s and Q, respectively. The highest ethanol content (5%) was produced when S. cerevisiae TISTR 5339 used with 10%v/v inoculum, pH 5.5 at 30ºC for 48 h. Moreover, effects of ammonium sulphate content (0.05-0.15%), pH (4.5-5.5) and inoculum content (5-10%) on reducing sugar and ethanol content was evaluated with response surface methodology (RSM) in Box-Benhken design. Optimum conditions were 0.05% ammonium sulphate, pH 5.5 and 5% inoculum to show both residual reducing sugar 6.64 g/L and 9.06% ethanol production. Therefore, low quality sweet potato had a promising potential as substrate for ethanol production for sustainably renewable energy resource.
    URI
    http://repository.rmutr.ac.th/123456789/880
    http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/880
    Collections
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV