• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการระดับนานาชาติ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลรัตนโกสินทร์ ครั้งที่ 3 และ การประชุมวิชาการระดับนานาชาติของ RICE ครั้งที่ 2
    • View Item
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการระดับนานาชาติ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลรัตนโกสินทร์ ครั้งที่ 3 และ การประชุมวิชาการระดับนานาชาติของ RICE ครั้งที่ 2
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Developing an Automatic Compression Machine with Multi-level Pressing Distance Adjustment for the Formation of Curd from Milk

    Thumbnail
    View/Open
    RMUTRCON 2022&RICE2022_2 (428.2Kb)
    Date
    2022
    Author
    Kodchasorn Hussaro
    Teerayut Luengsrisakul
    Jutiporn Intanin
    Nisakorn Somsuk
    Pornariya Chirinang
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    The objectives of this study were (1) to develop an automatic compression machine with multi-level pressing distance adjustment for the formation of curd from fresh milk, (2) to investigate three critical parameters: pressing distance, pressing time, and curd weight, for their effect on the curd formation to find an optimal parameter setting, and (3) to study the impact of the optimized condition for pressing efficiency of the automatic compression machine. The structural simulation method and software were used to create the data set for the optimization process. In this study, the four-level automatic compression machine prototype was developed, and its pressing distance was controlled by the Arduino board to test and investigate the effect of pressing height, pressing time, and curd weight, for their effect on the efficiency of the curd formation. A structure of the machine was made of food-grade stainless steel. The automatic compression machine could be adjusted for the pressing distance within four levels: 20 mm (level 1 control), 30 mm (level 2 control), 40 mm (level 3 control), and 50 mm (level 4 control) by using 100 W brushless DC motor. In this study, the researchers investigated the efficiency of the curd formation by an optimal parameter setting for the machine with 90 mm diameter of circle molding, the impact of pressing distance (20 mm, 30 mm, 40 mm, and 50 mm), pressing time (10 s, 20 s, and 30 s), and curd weight (200 g, 250 g, 300 g, and 350 g). The results showed the optimal settings for these factors: 48 mm for pressing distance (at level 4 control), 30 s for pressing time, and 350 g for curd weight. Therefore, when compared to the manual curd formation, the machine developed in this study was able to reduce the pressing time by approximately 50 percent.
    URI
    http://repository.rmutr.ac.th/123456789/1419
    http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1419
    Collections
    • การประชุมวิชาการระดับนานาชาติ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคลรัตนโกสินทร์ ครั้งที่ 3 และ การประชุมวิชาการระดับนานาชาติของ RICE ครั้งที่ 2

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV