• Login
    View Item 
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    •   DSpace Home
    • การประชุมวิชาการ
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Product development of Karanda Fruit (Carissa carandas Linn.): Jelly

    Thumbnail
    View/Open
    rmutrconth_214 (447.8Kb)
    Date
    2017
    Author
    กมลพิพัฒน์ ชนะสิทธิ์
    ปรัชญา แพมงคล
    ศศิธร ป้อมเชียงพิณ
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    The objectives of this research are firstly to develop recipes of Karanda jelly to standard formulation and secondly to study on the quality and the consumer acceptance on Karanda’s product. The result shows that the most acceptance for the concentration of Karanda juice is at 1:6 and for the pectin is at 10 grams. This ratio was proved to help the jelly set perfectly and create a good texture. The product has breaking force at 570.66 grams, distance to rupture at 1.90 centimetres, gel strength at 863.44 grams, Hue 5R, Value 4 and Chroma 14, the sweetness is at 35 Brix, PH is at 3.05. In terms of the chemical quality, 100 grams of Karanda jelly provides 120 kilo calories, 0.11 grams of fat. 29.80 grams of carbohydrates. 69.60 grams of moisture, 0.41 grams of dietary fiber, o.50 grams of ash and 0.45 grams of total acidity. In conclusion, the acceptance for the Karanda jelly product are at 97.30 percent.
    URI
    http://repository.rmutr.ac.th/123456789/887
    http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/887
    Collections
    • การประชุมวิชาการมหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล ครั้งที่ 9 "ราชมงคลสร้างสรรค์นวัตกรรมที่ยั่งยืนสู่ประเทศไทย 4.0" (Creative RMUT and Sustainable Innovation for Thailand 4.0)

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV